Povratak na popis članaka
Zdravi recept

Smoothie za podizanje energije

11. travanj 2018.

Banana je izvanredna energetska namirnica bogata ugljikohidratima (fruktozom, glukozom i saharozom), vlaknima te je odličan izvor kalija, antioksidansa, vitamina i minerala. Zbog ugodnog okusa i visokovrijednog sastava predstavlja idealan odabir za brzu obnovu energije kod osjećaja umora i iscrpljenosti. Banana je između ostalog izvor aminokiseline triptofan važne za proizvodnju serotonina, hormona sreće u našem tijelu.

Naranča je bogata vitaminom C i bioflavonoidima, vlaknima, antioksidansima, vitaminima i mineralima. Sadrži preko 170 vrijednih fitonutrijenata i više od 60 flavonoida te se ubraja u najzdravije i lako dostupne vrste voća ugodnog okusa. Naranča će nam pomoći u obnovi energije i zaštiti imuniteta.

Vitamini B skupine topivi su u vodi te ih brzo gubimo iz tijela. Trebamo ih redovito nadoknađivati prehranom, osobito u stanjima nedostatka energije. Oni doprinose normalnom stvaranju energije, smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnoj funkciji imunološkog, mišićnog i živčanog sustava.

Smoothie za podizanje energije

1 banana

1 naranča

1 vrećica Natural Wealth® B kompleks direktna energija

Bananu i naranču oguliti i staviti u blender. Dodati jednu vrećicu Natural Wealth® B kompleks direktne energije. Uključiti blender na nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane pjenasta. Ovaj vrlo ukusni i jednostavni napitak vratit će vam energiju u trenu i obogatiti prehranu iznimno vrijednim nutrijentima.

Newsletter
Primajte besplatno preporuke i savjete o zdravom načinu života na svoj email

Slanjem Vaše e-mail adrese dajete suglasnost tvrtci Milsing d.o.o. da na Vašu e-mail adresu šalje obavijesti o novim proizvodima i uslugama, a koju suglasnost možete u svako doba povući. Za više informacija u vezi obrade Vaših osobnih podataka kliknite na https://naturalwealth.com.hr/zastita-osobnih-podataka/.