Energetske pločice
Domaće energetske pločice sve su popularnije. Što zbog cijene koja može biti povoljnija nego kod kupovnih pločica, što zbog većeg postotka kvalitetnih sastojaka za koje znamo da su u pločici. Konzumirati ih možete kao međuobrok ili kao obrok prije treninga ili neke fizičke aktivnosti. Dati će vam dovoljno energije za napore koji slijede.
Mi vam donosimo recept koji korisiti naša kolegica Ingrid Nikolesić koja se već godinama aktivno bavi trčanjem.
Sastojci:
1 šalica indijskih oraščića
1 šalica lješnjaka
1 šalica badema
1 šalica krupnog kokosovog brašna
¼ šalice bučinih sjemenki
1 šalica datulja
1 šalica meda
½ šalice kokosovog ulja
žličica cimeta (opcionalno)
prstohvat soli
Postupak:
1. Datulje namočiti u vodi sat vremena, skinuti opnu i izvaditi koštice. U procesoru za hranu samljeti ih do paste.
2. U procesor sa datuljama zatim dodati orašaste plodove (lješnjake, indijske oraščiće, bademe, bučine sjemenke) i usitniti ih do sitnih komadića.
3. U posudi na laganoj vatri otopiti kokosovo ulje, zatim dodati med i miješati dok se ne sjedine.
4. U zdjelu istresti usitnjene orašaste plodove, dodati kokosovo brašno, sol i cimet.Sve preliti medom i kokosovim uljem i dobro izmiješati.
5. U pekač postaviti papir za pečenje, istresti smjesu i poravnati je.
6. U pećnici zagrijanoj na 160°C peći 30 minuta.
7. Ohlađeno rezati u formu prutića.